Füstölő szerelvény miatt zárták le a 3-as metrót

Vágólapra másolva!
Le kellett zárni a 3-as metró Ferenc körúti állomását szerda délután, mert egy metrókocsi erősen füstölni kezdett, majd később ki is gyulladt az alagútban - közölte a BKV. A motorzárlat okozta füstöt a tűzoltók már megszüntették. Senki nem sérült meg, de a metró helyett egy ideig pótlóbuszok közlekedtek. A metró este nyolc előtt már újra teljes vonalon járt, de kisebb késések még előfordulhatnak.
Vágólapra másolva!

Egy füstölő metrókocsi miatt állt le délután ötkor egy időre a budapesti hármas metró a Nagyvárad tér és a Deák tér között szerda délután. A szerelvény olyan erősen füstölt, hogy a Ferenc körúti állomást ki is kellett üríteni - közölte az [origo]-val Takács Renáta, a BKV fődiszpécsere. A helyszínre érkező tűzoltók a füstöt megszüntették, senki nem sérült meg.

Az [origo] egyik munkatársának - miután a Ferenc körúti megállónál rengeteg szirénázó tűzoltó és mentő jelent meg - az aluljáróban egy rendőr azt a tájékoztatást adta, hogy kigyulladt egy metrókocsi. A BKV először azt közölte, hogy tűz nem volt, csak erős füst. Később viszont azt a tájékoztatást adták, hogy a 6 kocsis, orosz metrószerelvény vezetője a Ferenciek terénél vette észre, hogy valamilyen műszaki hiba lépett fel, ezért leszállította az utasokat, és elindult az üres szerelvénnyel.

A Ferenc körútnál már erősen füstölt a kocsi alja, ezért kihívta a tűzoltókat, akik poroltóval megszüntették azt. A Klinikák állomás közelében, az alagútban azonban már ki is gyulladt a szerelvény, ezért a Nagyvárad térnél félreállították - pontosította a korábbi közlést a BKV fődiszpécsere.

A tűzoltók megerősítették az [origo]-nak, hogy a füstölő kocsihoz riasztották őket, de későbbre ígértek részletes tájékoztatást. A BKV fődiszpécsere este nyolc előtt közölte: motorzárlat okozta a gondot.

A rendkívüli esemény idején a metró helyett pótlóbuszok közlekedtek a Deák és a Nagyvárad tér között, de a BKV tájékoztatása szerint már eltávolították a füstölő metrókocsit a pályáról. A metróforgalom este nyolc előtt újraindult a teljes vonalon, azonban kisebb késések még előfordulhatnak Takács szerint.