Tüntettek pénteken a Megyeri híd ki nem fizetett építői

Vágólapra másolva!
Több tucatnyian tüntettek péntek délelőtt a Megyeri híd déli járdáján, mert nem fizették ki őket a hídépítésben közreműködő cégek. 50 alvállalkozó követel egymilliárd forintot a Ganz Acél Zrt.-től. Videoriport.
Vágólapra másolva!

Ki nem fizetett alvállalkozók tiltakoztak pénteken délelőtt a Megyeri híd déli gyalogjáróján. A demonstráción több tucat ember jelent meg,. A szervező, Horváth László, az Artjob Kft. termelési igazgatója félszáz cég képviseletében több mint egymilliárd forintot követel a Ganz Acél Zrt.-től. Eredetileg félpályás útlezárást terveztek, de a rendőrség ezt nem engedélyezte.

Horváth szerint a Ganz Acél Zrt. több mint 1 milliárd forinttal tartozik 50 cégnek a Megyeri hídon végzett munkákért. A megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a hét elején azt közölte, ők kifizették a fővállalkozókat. A fővállalkozók is állítják, hogy kifizették az alvállalkozóikat, csak éppen azok alvállalkozói nem jutottak pénzhez. Horváth László szerint többször próbálták egy asztalhoz ültetni a három felet, de valaki mindig nemet mondott. Követeléseiket most bírósági úton akarják érvényesíteni. Videós beszámoló a tüntetésről: