MN: Csoportos létszámleépítés a rendőrségnél

Vágólapra másolva!
Létszámleépítést hajtanak végre a rendőrség egyes szerveinél, így például Győr-Moson-Sopron megyében - írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint erre azért van szükség, mert a határőrség és a rendőrség két évvel ezelőtti integrációja után több kapitányságon a kereten felül foglalkoztattak embereket, miközben máshol létszámhiány volt.
Vágólapra másolva!

Bár a közbiztonságba vetett bizalom helyreállítása érdekében a kormány célul tűzte ki a rendőrség megerősítését, az országos rendőrfőkapitány kezdeményezésére több főkapitányságnál csoportos létszámleépítés lesz - írja a Magyar Nemzet.

A lap egy Bencze József országos rendőr-főkapitány által szeptember 18-án jóvá hagyott előterjesztésre hivatkozik, amely szerint a határőrség és a rendőrség két évvel ezelőtti integrációja után egyes szerveknél jóval több embert foglalkoztattak, mint amennyit a rendőrségi állománytábla megenged. Erről meg is állapodtak a szakszervezetekkel.

A megengedett keret feletti foglalkoztatást úgy oldották meg, hogy a határőrségtől átvett embereket korábbi szolgálati helyükön foglalkoztatták, a bérük fedezetét azonban olyan másik rendőri szervtől irányították át, ahol voltak betöltetlen munkakörök, üres státusok. Ezeken a helyeken azonban így nem tölthették fel az állományi létszámot, vagyis kevesebb rendőr volt a keretnél.

A lap birtokába került egy levél, amely szerint a Győr-Moson-Sopron megyei kapitányságról 100 főt küldenek el. Szabadfi Árpád, a megyei rendőrfőkapitány írta alá a levelet, amelyben arról tájékoztatta az egyik rendőr szakszervezetet, hogy "felsőbb szintű határozat"-ra csoportos létszámleépítésről kell döntenie. Az 1140 fős hivatásos állomány 60 tagjától, valamint 5 köztisztviselőtől, és a 231 fős közalkalmazott közül 57 főtől válnának meg.