Jegyző és alpolgármester is gyanús a kerékbilincselési ügyben

Vágólapra másolva!
Hivatali visszaélés fejbujtójaként gyanúsították meg a terézvárosi jegyzőt és az egyik alpolgármestert. Az ügyészség szerint mindketten büntetés fizetése nélkül szereltettek le szabálytalanul parkoló autókról kerékbilincset. A terézvárosi közterület-felügyelet vezetője ellen vesztegetés miatt indult eljárás során lettek gyanúsak.
Vágólapra másolva!

Felbujtóként elkövetett hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a terézvárosi jegyzőt és az egyik alpolgármestert a Budapesti Nyomozó Ügyészség a kerületi közterület-felügyelet vezetője ellen, kerékbilincsek büntetés nélküli leszerelése miatt folyó eljárásban.

A Fővárosi Főügyészség szerint H. Csabát azzal gyanúsítják: július 22-én rávette a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét arra, hogy hivatali helyzetével visszaélve egy, a kerületben szabálytalanul parkoló autóról a kerékbilincset, költségek megfizetése nélkül szereltesse le. Az MTI úgy tudja, hogy a gyanúsított Hatvani Csaba, a kerület vagyongazdálkodásért, városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármestere.

Sajtos Csilla jegyzőt, akit az ügyészség szintén csak monogrammal jelölt meg, ugyanezzel gyanúsítják, csak egy másik autó esetében, amelyről július 24-én vették le a kerékbilincset.

Az ügyészség közölte, ezzel a két üggyel, valamint további héttel meggyanúsították F. Kálmánt, a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét is hivatali visszaélés miatt. Az ügyészség szerint Farkas 2009 áprilisától júliusig, kilenc esetben intézkedett a kerületben szabálytalanul parkoló személygépkocsikra felszerelt kerékbilincsek leszereléséről úgy, hogy a felmerült költségeket nem kellett az érintetteknek kifizetniük, és a szabálytalan parkolás miatt hivatalos eljárás sem indult ellenük.

Farkast augusztusban azzal gyanúsította meg az ügyészség, hogy pénzért cserébe arra ösztönözte beosztottjait, hogy minél több autóra tegyenek kerékbilincset. (Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.) A férfit vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt még abban a hónapban előzetes letartóztatásba helyezték.