Február elejére hívták országértékelésre Orbánt

Vágólapra másolva!
Február első hetére hívta meg Orbán Viktort, a Fidesz elnökét az az egyesület, amelynek rendezvényén Orbán 11 éve minden év elején évértékelő beszédet tart. Az egyesület szeretné, ha idén nemcsak a múltat értékelné, hanem a jövőről is beszélne a politikus. Ez lesz a pártelnök 12. országértékelése.
Vágólapra másolva!

Várhatóan február első hetében tartja tizenkettedik országértékelő beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke - közölte kedden a rendezvényt szervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke, Balog Zoltán, aki egyben fideszes országgyűlési képviselő. Mint mondta, a felkérést már elküldték, a pontos időpontot még egyeztetik a pártelnökkel. Azt is kérték, hogy az eddigi időszak értékelésén túl a jövőre vonatkozó témákat is érintsen Orbán Viktor.

Balog szerint most is civil rendezvényről van szó, a meghívottak köre hasonló lesz az előző évekhez, a szervezet tagjai mellett "a közélet jeles képviselőit" várják az eseményre.

Orbán Viktor idén tizenkettedik országértékelését tartja, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. A pártelnök a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére először 1999-ben, miniszterelnökként tartott országértékelőt, azóta minden évben január és március között Budapesten mondja el ilyen jellegű beszédét.

Tavaly a pártelnök március 6-án elmondott értékelésében meghirdette az "Új irány, Magyarország, új irány, magyarok" jelszót, valamint nemzedéki összefogásra buzdított. 2000-ben elmondott országértékelő beszédben hangzott el az ismertté vált mondat: "három szoba, három gyerek, négy kerék". 2003-ban első, nem miniszterelnökként tartott értékelésben Orbán Viktor arról beszélt: a kormánynak rombolási kényszere van, mindenre ráront, ami 1998 és 2002 között jött létre.