Meghosszabbították a pécsi lövöldöző előzetes letartóztatását

Vágólapra másolva!
Két hónappal meghosszabbította a bíróság a pécsi egyetemi lövöldöző előzetes letartóztatását. A tavaly novemberben egy embert megölő, hármat pedig súlyosan megsebesítő férfi az indoklás szerint megszökhet, elrejtőzhet, és a tanúkat is megfélemlítheti.
Vágólapra másolva!

Meghosszabbította a tavaly novemberi pécsi egyetemi lövöldözés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a Pécsi Városi Bíróság. Hajdú István, a bíróság elnöke hétfőn elmondta: G. Ákos előzetes letartóztatása március 28-ig szólt, ezt május 28-ig hosszabbította meg a bíróság. Az indoklás szerint G. Ákos esetében továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének veszélye. A döntés a gyanúsított védőjének fellebbezése miatt nem jogerős, az ügy a Baranya Megyei Bíróságra kerül.

A gyanú szerint a 23 éves G. Ákos 2009. november 26-án a pécsi egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egy 19 éves csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy 19 éves fiatalembert, egy 36 éves laboránst és egy 54 éves takarítónőt. A gyanúsított nem tett vallomást, az MTI információi szerint a rendőrség még várja az elmeállapotáról szóló szakértői véleményt.

A lövöldöző elmeállapotának egy hónapos vizsgálata február közepén fejeződött be. A Pécsi Városi Bíróság január 13-án döntött úgy az ügyészség indítványára, hogy a gyanúsított elmeállapotát további egy hónapon át megfigyeljék az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben.

A pécsi egyetemi lövöldözésről szóló [origo]-cikkeket itt olvashatja, helyszíni riportunkat pedig itt találja.