234 szavazattal nyert a XIII. kerületben Szanyi Tibor

Vágólapra másolva!
Az összes beérkezett szavazat alapján az MSZP-s jelölt, Szanyi Tibor jutott be a parlamentbe egyéni jelöltként a főváros XIII. kerületében található választókerületből. A külföldön leadott voksok, és az utolsó szavazókörben leadott szavazatok sem fordítottak az álláson, a szocialista jelölt - minimális előnyét megőrizve és némileg növelve - 234 szavazattal nyert fideszes ellenfele előtt.
Vágólapra másolva!

Az MSZP-s Szanyi Tibor szerzett mandátumot a főváros XIII. kerületében található 19-es számú választókerületben, miután a külföldön leadott voksokkal együtt is ő kapott több szavazatot. A szavazatszámláló bizottság pénteken belekeverte a külképviseleteken leadott szavazatokat a 45. szavazókörben már leadott voksokat tartalmazó urnába, és összeszámolta azokat.

A valasztas.hu adatai szerint Szanyi Tiborra (MSZP) a végeredmény szerint 10 480, Szalay Péterre (Fidesz-KDNP) 10 246, Tordai Bencére (LMP) pedig 1741 ember szavazott, ezzel Szanyi Tibor nyerte a választókerületi mandátumot. A szavazatkülönbség így mindössze 234 lett Szanyi és fideszes ellenfele között.

Péntekig csak a részleges eredmény szerint volt Szanyi a befutó 10 190 szavazattal, vagyis 46,4 százalékkal, míg a helyi fideszes jelölt, Szalay Péter mindössze 124 szavazattal maradt le tőle. Ehhez számították hozzá még egy szavazókör voksait, és a csütörtök éjfélig hazaérkezett külföldi szavazatokat. Az urnákat reggel bontották fel, miután csütörtök éjfélkor letelt a külképviseleteken leadott szavazatok beérkezésének határideje.

Az MSZP egyéni képviselőjelöltjei közül csak a másik XIII. kerületi választókerületben induló Tóth József szerzett mandátumot, illetve a jelenlegi részeredmények szerint Szanyi Tibor. Lendvai Ildikó pártelnök ezért Angyalföldet "az MSZP zászlóshajójának" nevezte.