Bordély üzemeltetése miatt fogtak el egy nőt Körmenden

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett a rendőrség egy ukrán nőt és magyar élettársát, akiket azzal gyanúsítanak, hogy több bordélyházat üzemeltettek Körmenden és Zalaegerszegen. Az ukrán nőt vállalkozói igazolványát felmutatva bizonygatta, hogy prostituáltként ő nem futtatta, hanem segítette a lányokat.
Vágólapra másolva!

A körmendi lakáson folyó üzelmekre állampolgári bejelentés alapján figyelt fel a rendőrség. A rendőrök hétfőn szálltak ki a helyszínre, s tanúként hallgatták meg az ott tartózkodó két prostituáltat, akik terhelő vallomást tettek futtatóikra - közölte szerdán Tóth János a körmendi rendőrség alezredese.

A nő és társa ezután bement a rendőrkapitányságra, hogy a lányokat hazavigye, s meglepődtek azon, hogy meggyanúsították, majd őrizetbe vették őket - mondta az alezredes.

A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését, majd az ukrán nő részben beismerő vallomást tett. A nő azzal védekezett, hogy ő maga is prostituált, ehhez a tevékenységhez vállalkozói igazolvánnyal is rendelkezik, a lányokat pedig nem alkalmazta, hanem csak segíti. Élettársa továbbra is tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el.

A légyottokhoz használt körmendi és két zalaegerszegi lakásban tartott házkutatás során a rendőrség több, a bordélyház működésére utaló okiratot és tárgyi bizonyítékot is lefoglalt, köztük olyan hirdetésekről szóló számlákat, amelyeket egy napilapban és az interneten adtak fel a kerítők.

A nyomozás eddigi adatai szerint öt prostituált dolgozott a bordélyban, a lányok havonta 90-120 vendéget fogadtak, szolgáltatásaikat pedig "az extráktól függően" 6 ezer és 20 ezer forint közötti áron kínálták, amelyen fele-fele arányban osztoztak a futtatókkal.