Gyurcsány szerint Robin Hood forog a sírjában

Vágólapra másolva!
A gazdagok barátjának és Kóka János legjobb tanítványának nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő szerda reggeli blogbejegyzésében. Gyurcsány a naplójában élesen támadja az Orbán-kormány kedden bejelentett gazdasági programját, melyet a "felsőközéposztály önzésének programjának" hív.
Vágólapra másolva!

"Szegény fizess!"- címmel jelentette meg Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök szerda reggeli blogbejegyzését, amelyben az Orbán Viktor kormányfő által kedden bejelentett gazdasági csomagra reagált. Gyurcsány bírálja az egykulcsos személyi jövedelmadó tervét, azt írja róla, hogy ezt korábban csak az SZDSZ szorgalmazta, de "mára fordult a kocka, és Orbánból Kóka legjobb tanítványa lett". Szerinte az egykulcsos jövedelemadóval az jár jól, aki igazán jól keres. "Robin Hood forog a sírjában. A melósok szívnak, a főnökök meg röhöghetnek a markukba" - olvasható a blogbejegyzésben.

Gyurcsány szerint Orbán hazudott, amikor azt mondta, hogy ezzel a rendszerrel mindenki jól jár, szerinte ez a program "a felsőközéposztály önzésének a programja". A korábbi miniszterelnök szerint a radikális adócsökkentésről szóló ígéretét nem váltotta be a Fidesz, költségvetési politika tekintetében pedig Orbán azt folytatja, amit a szocialisták 2006 és 2010 között csináltak.

Gyurcsány szerint nem meglepő, hogy a piacok pozitívan reagáltak Orbán keddi bejelentésére, mert nekik elég, hogy "a kormány felhagyott a költségvetési ámokfutás rémálmával". Gyurcsány gunyorosan ír a gazdasági program más pontjairól. "Mit kapunk cserébe? Szabad pálinkafőzést. Az egyébként is befagyott deviza jelzáloghitelezés megszüntetését. Az állami bútorvásárlás felfüggesztését. Ez annyira szép, hogy a szív majd' meghasad" - áll a blogjában. Gyurcsány azzal zárta a blogbejegyzését: "Hosszú, ütemes taps éltesse a gazdagok új barátját, Orbán Viktort!"