Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Korrupcióval gyanúsítják az APEH hat munkatársát

Vágólapra másolva!
Vesztegetéssel gyanúsít nyolc embert, köztük hat APEH munkatársat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. Két APEH munkatársat és egy vállalkozót szerdán a házkutatások után őrizetbe vett a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Korrupciós cselekmények elkövetésével gyanúsít nyolc embert - köztük az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatóság hat munkatársát - a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozók az APEH Biztonsági Főosztállyal együttműködve szerda reggel egyszerre fogták el őket, majd mindegyiküknél házkutatást tartottak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak hosszabb ideje kötelességüket megszegve, jogtalan előnyért az adózó ügyfeleket kedvezőbb helyzetbe hozták az adóigazgatási eljárásokban - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozóhatóság vesztegetéssel gyanúsítja az elfogott embereket, három embert, köztük egy vállalkozót őrizetbe vettek. A többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

A büntetőeljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya folytatja, a vesztegetés mellett más bűncselekmények megvalósulását is vizsgálják. A rendőrség a nyomozás érdekében egyelőre nem ad bővebb tájékoztatást az ügyben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről