Nem indul újra Nyíregyháza vezetéséért Csabai Lászlóné

Vágólapra másolva!
Elérte a nyugdíjkorhatárt, ezért nem indul ősszel sem képviselőjelöltként, sem polgármesterjelöltként Nyíregyházán Csabai Lászlóné. A várost 16 éve irányító politikus azt mondta, már 2006-ban eldöntötte ezt.
Vágólapra másolva!

Sem polgármesterként, sem képviselőjelöltként nem indul az októberi önkormányzati választásokon - jelentette be csütörtökön Csabai Lászlóné, Nyíregyháza MSZP-s polgármestere. A politikus azzal indokolta döntését, hogy elérte a nyugdíjkorhatárt, illetve többet szeretne pihenni és együtt lenni a családjával.

A Nyíregyházát 1994 óta irányító Csabai Lászlóné azt mondta, már 2006 októberében eldöntötte, hogy nem jelölteti újra magát, ám eddig várt a bejelentéssel. Szerinte ezt most kellett megtennie, hogy a szocialista pártban a különböző funkciókról és jelöltekről döntés születhessen a hétvégi kongresszuson. Arról, hogy ki lesz az MSZP polgármester-jelöltje Nyíregyházán, június 30-ig születik döntés.

A polgármester 16 éven át vezette a 117 ezres szabolcsi megyeszékhelyet, a rendszerváltás előtt két évvel a tanácselnöki pozíciót is betöltötte. 1990 és 1994 között viszont a fideszes Mádi Zoltánnak szavazott négy évre bizalmat az önkormányzati testület, amely az akkori szabályok szerint a saját tagjai közül választott polgármestert.