Magyar Nemzet: Bombaosztás közben videózták le a rendőrök Budaházyt

Vágólapra másolva!
Egy rendőrségi videófelvétel bizonyítja a Magyar Nemzet szerint, hogy Budaházy György is ott volt tavaly áprilisban, amikor a terrorcselekményekkel vádolt Hunnia Mozgalom tagjai egy érdi bevásárlóközpont parkolójában labdába rejtett bombákat osztották szét. A vád szerint a bombákkal szocialista politikusok házánál akartak robbantani, hogy megakadályozzák Bajnai Gordon miniszterelnökké választását.
Vágólapra másolva!

A rendőrség felvételt készített tavaly április 8-án egy érdi bevásárlóközpontnál arról, hogy a terrorcselekményekkel vádolt Hunnia Mozgalom tagjai futball-labdákba rejtett bombákat osztanak szét, a felvételen az is látszik, hogy az egyik autóban Budaházy György ül - írja a Magyar Nemzet. A lap a rendőrségi iratkozva azt írja, hogy Budaházyék a labdákba rejtett bombákat szocialista képviselők házánál akarták felrobbantani, hogy megakadályozzák Bajnai Gordon miniszterelnökké választását. A rendőrség még az érdi bombacsere napján elfogott négy férfit, Budaházy Györgyöt viszont csak júniusban fogták és helyezték előzetes letartóztatásba. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lapnak azt mondta, hogy a felvételt a többi bizonyítékkal együtt átadták a bíróságnak, és azt a nyilvános tárgyaláson mindenki megismerheti.

A lap szerint tanúvallomások is alátámasztják, hogy Budaházy György vezette a Hunnia Mozgalmat. A Központi Nyomozó Főügyészség szeptember végén emelt vádat Budaházy György és 16 társa ellen. A vádlottak többségét terrorcselekménnyel, illetve a Csintalan Sándor korábbi szocialista politikus, tévés műsorvezető megverése miatt aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés és kifosztás bűntettével vádolják, és azzal, hogy ezeket bűnszervezet tagjaként követték el. Jelenleg Budaházy Györggyel együtt összesen 3 személy van előzetes letartóztatásban.

Budaházy György szimpatizánsai - köztük jobbikos országgyűlési képviselők, Gaudi-Nagy Tamás és Zagyva György Gyula - éhségsztrájkba kezdtek szombaton hajnalban a Kozma utcai börtönnél. Az éhségsztrájkot a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte, hogy így tüntessenek Budaházy szabadon bocsátásáért. Gaudi-Nagy Tamás szerint eddig semmilyen formában nem sikerült bizonyítani, hogy a megvádolt személyeknek köze lenne a Magyarok Nyilai néven elhíresült ügyhöz. Az ügyben Gaudi-Nagy hétfőn fel is szólal a parlamentben, és koncepciós eljárásnak nevezte a Budaházyék ellen folyó eljárást.