Vágólapra másolva!
Hamarosan kihallgathatják Weinek Leonárd egykori zuglói polgármestert is az erzsébetvárosi ingatlanüggyel összefüggésben - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az SZDSZ-es politikus azért lehet érintett az ügyben, mert tanácsadóként alkalmazott két VII. kerületi politikust is, köztük az ügy egyik gyanúsítottját.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet értesülései szerint hamarosan gyanúsítottként hallgathatják ki Weinek Leonárdot, Zugló korábbi, SZDSZ polgármesterét a Hunvald-üggyel összefüggésben. A lap szerint az erzsébetvárosi ingatlanügy tanácsadói szerződésekre vonatkozó részét azért különítették el a többitől a nyomozók, mert annak nem csak kerületi érintettjei vannak.

A Magyar Nemzet szerint Weinek korábban két erzsébetvárosi politikust is tanácsadóként alkalmazott. Egyikük a jelenleg is előzetesben ülő Gál György, az ingatlanügy egyik főszereplője, a VII. kerület gazdasági bizottságának korábbi elnöke. Rajta kívül egy MSZP-s politikussal, Ripp Ágnessel is szerződött Weinek - írja a lap.

"A csak a VII. kerületi önkormányzatnak több mint 17 millió forintos kárt okozó ügyben egyelőre csupán Gál vádlott-társa, Hunvald György egykori polgármester a gyanúsított, hűtlen kezelés miatt" - nyilatkozta a lapnak Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Fazekas megerősítette, hogy a kerületen kívüli személyek érintettsége miatt különítették el a tanácsadói szerződések ügyében folyó eljárást.

Hunvald Györgyöt, a VII. kerület korábbi polgármesterét az erzsébetvárosi ingatlanügyekben indult nyomozás során tavaly február 10-én vették őrizetbe. A volt politikus és 24 társa ellen különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat, részben az erzsébetvárosi ingatlanügyek, részben az önkormányzat törvénytelen gazdálkodása miatt.