Tárgyalta, de nem támogatja a kormány Rogán alkotmánymódosító javaslatát

Vágólapra másolva!
Nem támogatja a kormány Rogán Antal alkotmánymódosító javaslatát, amelynek értelmében a médiahatóság elnökének rendeletalkotási jogát az alaptörvénybe emelnék. Rogán Antal egyelőre fenntartja javaslatát.
Vágólapra másolva!

Tárgyalt a kormány Rogán Antal alkotmánymódosító javaslatáról, de nem támogatják, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének rendeletalkotási jogát az alkotmányban rendezzék. Nagy Anna szóvivő a kormány döntése után azt mondta, hogy az új alkotmányozási folyamatban kell megvitatni azt, hogy az NMHH rendelkezzen-e rendeletalkotási joggal.

Rogán Antal a távirati irodának azt mondta, hogy még nem tájékoztatták a kormány döntéséről, de egyelőre fenntartja javaslatát.

Hétfőn már Navracsics Tibor is utalt rá, hogy valószínűleg nem lesz egyetértés, ugyanakkor a kormányfőhelyettes nem zárta ki, hogy később visszatérnek a kérdésre. Rogán Antal a hétvégén nyújtotta be azt az alkotmánymódosító javaslatot, amelynek értelmében a jövőben jogszabályi erejű rendeleteket adhat ki a jövőben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.