Felfüggesztették a meghalt sakkozót hazaküldő orvost

Vágólapra másolva!
Felmentették a nagykanizsai kórház ügyeletes orvosát, aki tünetei ellenére nem vette fel a sürgősségi osztályra Bagonyai Attila sakkozót. A nemzetközi sakkmester pénteken meghalt, halálát lehet, hogy H1N1-vírus okozta.
Vágólapra másolva!

A belső vizsgálat idejére felmentették a munkavégzés alól a nagykanizsai kórház ügyeletes orvosát, aki állítólag hazaküldte a sürgősségi osztályról a pénteken elhunyt nemzetközi sakkmestert, Bagonyai Attilát - közölte hétfőn Bátorfi József, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója.

Hozzátartozói szerint a 45 éves sakkmestert csak harmadszorra vették fel a kórházba, de akkor már nagyon rosszul volt. A férfi 18 napnyi lélegeztetés után belehalt a kétoldali tüdőgyulladásba. Valószínűleg H1N1 fertőzése volt, de ezt egyelőre a gyorstesztek nem igazolták.

A kórházban belső vizsgálat indult, miután a főigazgató szerint is alapos a gyanú, hogy valóban hazaküldték a beteget, akinek magas láza volt. A történtekkel kapcsolatban azonban több ponton eltér az ügyeletes orvos és az édesanya álláspontja. Ha a kórházban hibázott valaki, akkor elbocsátásra számíthat - mondta a főigazgató. Az ügyet 5 tagú bizottság vizsgálja, köztük vannak az érintett osztályok - sürgősségi, belgyógyászat - osztályvezető főorvosai is. Eredmény 7-10 nap múlva várható.