Vágólapra másolva!
Hétfő reggelre elérhetővé tették a közútkezelő gépei azt a hat települést, amelyet elzárt a hófúvás a külvilágtól, utoljára a Hejcére vezető út nyílt meg. Az Útinform szerint a főutak már mindenütt jól járhatók, de a mellékutak sok helyen havasak. A vasúton is okoz késéseket a hó és a hideg.
Vágólapra másolva!

Hétfő reggel Hejce is kiszabadult a hó fogságából, így már nincs elzárt település Borsodban. Észak-Alföldi Regionális Főmérnöksége szerint járható már az Encs és Fügöd közti útszakasz is, de továbbra sem lehet közlekedni a Pere-Abaújszántó, Gesztely-Újharangod, Szentistvánbaksa-Megyaszó és Vilmány-Fony közötti utakon.

Az Útinform reggeli tájékoztatása szerint szálingózik a hó Hódmezővásárhely, Orosháza és Vásárosnamény környékén. A főutak a Kisalföldön szárazak, máshol általában sónedvesek vagy felszáradóban vannak. A Dunántúlon Nagykanizsa és Kaposvár környékén hókásás, letaposott havas utakra kell számítani. Az alsóbbrendű utak sokfelé havasak vagy hókásásak. A hőmérséklet mindenütt fagypont alatt van.

Forrás: MTI/Vajda János

A Mávinform tájékoztatása szerint a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon Dunakeszi és Göd között fél hétkor le kellett zárni az egyik vágányt, mert befagyott egy váltó Az erre közlekedő vonatok utasainak 10-15 perc késésre kell számítaniuk. Rákospalota-Újpest állomáson nem sokkal később megsérült a felsővezeték, ezért a vonatok további 5-10 perc késéssel járnak. A menetrend szerinti közlekedés 10 óra utánra állhat helyre.