Csütörtökön is dugók várhatók Budapesten

Vágólapra másolva!
Csütörtök estig nem lehet közlekedni a pesti alsó rakparton és a Kossuth téren, a ferihegyi gyorsforgalmi utat pedig többször is lezárják egy újabb nemzetközi csúcstalálkozó miatt. Jelentős torlódások alakulhatnak ki a belvárosban, a terelőútvonalakon a Kiskörúton és a Nagykörúton mindkét irányban és a Dráva utca környékén. Csütörtökön és pénteken Duna-menti országok kormányfői és külügyminiszterei egyeztetnek a folyóról szóló stratégia kidolgozásáról.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön és pénteken 14 Duna-menti ország kormányfői és külügyminiszterei gyűlnek össze, hogy egyeztessenek a Dunastratégia kidolgozásáról, ezért a Duna-csúcsra érkező delegációk miatt többször le lesz zárva a reptérről a belvárosba vezető gyorsforgalmi út. Így várhatóan, a szerdához hasonló fennakadásokra lehet számítani.

A Fővinform honlapján azt írják, hogy jelentős torlódások alakulhatnak ki a belvárosban, a terelőútvonalakon a Kiskörúton és a Nagykörúton mindkét irányban és a Dráva utca környékén. (Szerdán a visegrádi négyek kormányfői Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia és Hercegovina, valamint Románia és Bulgária képviselőivel együtt tanácskoztak a lehetséges alternatív energiaforrásokról. A tanácskozások jelentős fennakadásokat okoztak Budapest forgalmában.)

Forgalomkorlátozások a városban

A nemzetközi csúcstalálkozók miatt a pesti alsó rakpart a Közraktár utca és a Dráva utca között csütörtök éjfélig, este 8 óráig a Kossuth tér van lezárva.

Hétfő estétől péntek éjfélig tilos megállni a Belvárosban, a Dorottya utca mindkét oldalán, az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán, a Miatyánk utca mindkét oldalán, az Erzsébet téren a Miatyánk utca és a Bécsi utca között mindkét oldalon, valamint a pesti alsó rakparton a Petőfi tér és az Eötvös tér között mindkét oldalon.

Kedd estétől a Kossuth Lajos téren, az Alkotmány utcában és a Széchenyi felső rakparton a Kossuth tér és a Roosevelt tér között sem lehet megállni. Szerda estétől csütörtökön 24 óráig tilos lesz a parkolás a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban, az Arany János utca mindkét oldalán, a Széchenyi felső rakpart és az Akadémia utca között, valamint az Akadémia utca mindkét oldalán a Roosevelt tér és az Arany János utca között.