Nem érti a tragédiát a tényői gyilkos nevelőapja

Vágólapra másolva!
Nevelt fia túlhajtotta magát, de nem beszélt róla, hogy problémája lenne - mondta pénteken a tényői gyilkosság elkövetőjének nevelőapja. A férfi szerint vizsgálni kellene, ki vagy mi juttatta a családapát ilyen állapotba. 
Vágólapra másolva!

A család szerint vannak még megválaszolatlan kérdések a hétfői tényői tragédiával kapcsolatban. A feleségét és két gyerekét meggyilkoló, majd öngyilkosságot elkövető apa nevelőapja pénteken azt mondta: szörnyű, ami történt, de szerinte vizsgálni kellene azt is, hogy ki vagy mi juttatta fiát olyan állapotba, hogy maga és családja ellen forduljon. A nevelőapa 14 éves korától kezdve nevelte a férfit.

A nevelőapa szerint mostohafia túlhajtotta magát: volt, hogy este tízig terveztek, majd miután lefektették a gyerekeket, hajnal négyre kifestették a házukat, hatkor pedig már menniük kellett dolgozni. A férfi szerint fia karácsonyig bírta ezt a tempót, majd elmentek síelni, és mikor a család hazajött, a fia fogyni kezdett. A nevelőapa szerint nem említette neki nevelt fia, hogy problémája lenne.

Pénteken a megyei lapnak, a Kisalföldnek nyilatkozott az a pszichológus is, akinél a fiatal férfi a tragédia előtt egy hónappal járt. Névtelenséget kérve azt mondta: semmi nem utalt arra, hogy komoly problémája lehet az apának. A pszichológus szerint a férfi múlt időben beszélt panaszairól és csak azt akarta tudni, milyen pszichológiai módszereket lehet ilyenkor alkalmazni. A pszichológus azt is elmondta a napilapnak, hogy egy hónappal a tragédia előtt feleségével együtt kereste fel a családfő, és akkor a pár idillikus képet festett magáról. Szerinte nem volt oka mentőt hívni, és arra is felhívta az apa figyelmét, hogy ha a tünetek újra jelentkeznének, forduljanak pszichiáterhez.