Elindult biciklin az országgyűlésbe Kósa

Vágólapra másolva!
Kedden reggel elindult Debrecenből Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere, aki biciklin teszi meg az utat a Parlamentig. A politikus több képviselőtársával a parlament alakuló üléséig szeretne megérkezni a fővárosba.
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere több képviselőtársával együtt kerékpárral indult el kedd reggel a debreceni Nagytemplom elől a parlament alakuló ülésére, Budapestre. A politikusok azt tervezik, hogy szerda délután érkeznek meg az Országház elé.

Forrás: MTI/Oláh Tibor
Kósa Lajos kerékpáron

Kósa Lajos, a hajdú-bihari 3-as számú egyéni választókerületben (Debrecen) mandátumot szerzett képviselő Tasó Lászlóval (Hajdúhadház), Tiba Istvánnal (Balmazújváros), Arnóth Sándorral (Püspökladány) és Szóláth Tiborral (megyei listáról szerzett mandátumot) együtt indult útnak. Később csatlakozik hozzájuk Kiss Attila (Hajdúböszörmény) és Fazekas Sándor karcagi polgármester, leendő földművelésügyi miniszter.

A politikusok a 33-31-es főútvonalak irányából közelítik meg a fővárost. Az éjszakát várhatóan Kiskörén töltik, és - mint Kósa Lajos fogalmazott - "csak a szuflától függ", hogy hol állnak meg. Debrecen polgármestere "DVSC Bajnokcsapat" pólóban vezette a menetet, amely a város főteréről egy külvárosi találkozási pont irányába indult. Innen érik el a 33-as főutat, amely a Hortobágyi Nemzeti Parkot is érinti.