Magyar Nemzet: Milliókat kapott Hillertől a Hócipő és az ATV

Vágólapra másolva!
Milliókat osztott szét áprilisban miniszteri keretéből Hiller István kulturális miniszter többek között a Hócipőnek, az ATV-nek, a Mozgó Világnak, a Pallas Páholynak és Görgey Gábornak - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Egyik utolsó intézkedéseként sok millió forint támogatást ítélt oda miniszteri keretéből áprilisban Hiller István leköszönő oktatási és kulturális miniszter több sajtóterméknek - írja a Magyar Nemzet. A Nemzeti Kulturális Alap honlapján közzétett adatokból kiderül: a Hócipő hat lapszám megjelentetésére ötmillió, az ATV a Reggeli Jam kulturális műsorára húszmillió forintot kapott. A Mozgó Világ folyóirat idei számainak megjelentetésre hétmillió forintot adott a miniszter.

A Pallas Páholy három és félmillió forintot költhet az örökös tagok lábnyomainak Nagymező utcai elhelyezésére. A távozó miniszter hivatali elődjének, Görgey Gábornak négymillió forintot ítélt meg egy Görgey Arthúrról szóló történelmi dráma megírására.

A Magyar Nemzet nem említi, de az NKA oldalán szereplő adatok szerint a Liget és a Szitakötő című folyóirat is többmillió forintot kapott, az Experidance idei programjai húszmillió forintot, a Cotton Club Singers búcsúkoncertje egymillió forintot ért meg Hillernek. A miniszter a Magyar Jazz Művészeti Nonprofit Kft-nek 25 millió forintot utalt ki hazai és külföldi koncertek szervezésére. Több vidéki múzeum őszi Múzeumok Éjszakája programját is támogatta, jellemzően egy-kétszázezer forinttal.

Hiller István összesen 129 millió forintot osztott szét áprilisban, ez az összeg nem kirívó: a Nemzeti Kulturális Alap honlapján szereplő adatok szerint márciusban ugyen ennél jóval kevesebbről, 45 és fél millió forintról rendelkezett a miniszter, januárban viszont többet, 167 és fél millió forintot osztott szét.