Meglepte az ügyészséget Mesterházy Ernő szabadon engedése

Vágólapra másolva!
Meglepte az ügyészséget, hogy a Fővárosi Bíróság múlt héten szabadon engedte Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor főpolgármester korábbi tanácsadóját - írja a Magyar Nemzet. Az ügyészség szóvivője szerint Mesterházy szabadlábra helyezéséről nem kaptak értesítést.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Ügyészség nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy a bíróság megszüntette a BKV-ügyben gyanúsított Mesterházy Ernőnek, Demszky Gábor főpolgármester korábbi tanácsadójának előzetes letartóztatását - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a nyomozó hatóságot meglepte az előzetes letartóztatás megszüntetése, de a bírósági határozatot nem kívánták kommentálni. Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője a lapnak azt mondta: a meglepetést az okozta, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezéséről nem kaptak értesítést, miközben a bíróság a büntetés-végrehajtást biztosan tájékoztatta a határozatról.

A Fővárosi Bíróság a múlt pénteken Mesterházy Ernő ügyvédjének fellebbezése miatt szüntette meg a BKV-ügyekben gyanúsított férfi előzetes letartóztatását. A végzés szerint nem áll fenn annak reális lehetősége, hogy a férfi megpróbálna bizonyítékokat megsemmisíteni, tanúkat befolyásolni, vagy meghiúsítani az eljárást. A döntés annak ellenére született meg, hogy az ügyészség a múlt héten jelentette be: az ügyben a gyanúsítottak érdekében eljáró emberek valószínűleg bizonyítékokat semmisítenek meg. Az ügyészség gyanúja miatt Mesterházy szigligeti házaiban házkutatást is tartottak, és bizonyítékokat foglaltak le.

Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor személyes tanácsadóját a BKV több vezetőjével együtt február elején vette őrizetbe az ügyészség, felbújtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsították, előzetes letartóztatását pár nappal később a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére hivatkozva kezdeményezte a Fővárosi Főügyészség. Május végén 163 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel is meggyanúsították, Mesterházy azonban tagadta bűnösségét.