Ságváron szombaton két kisgyerek vesztette életét, amikor rájuk omlott egy löszfal.

Egy kislányt és egy kisfiút temetett maga alá egy leomló löszfal a Somogy megyei Ságváron. Bíró Gábor, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az [origo]-nak elmondta, a mentők többször megpróbálták újraéleszteni a gyerekeket, de nem jártak sikerrel. 

Kecskés Gábor, a település polgármestere az MTI-nek azt mondta, hogy a település kömpei részén, a külterületi lakott övezetben lévő Csalogány utcában, egy háznál az épület mögötti löszfalba akartak beton támfalat készíteni a tulajdonosok. A helyszínen dolgozó férfiak éppen azért végezték a munkát, hogy a házra ne dőljön rá a löszfal.

Egy férfi is megsérült

A ház mellett dolgozó férfiak egy árkot ástak, közben a tulajdonos ötéves kisfia és a szomszéd 11 éves kislánya pedig a területen játszott, amikor a leomlott a fal, és 10-15 köbméter földet zúdult a gyerekekre. 

Kecskés Gábor közlése szerint a gyermekek felett 1,5 méter földtakaró volt, amely nyakig betemetett egy 35 éves férfit is. Őt, miután kiásták, a mentők kórházba szállították. A polgármester saját hatáskörében 30-30 ezer forint azonnali gyorssegélyben részesítette a gyermekek hozzátartozóit. Az MTI szerint hétfőn geológus érkezik a helyszínre, aki megvizsgálja a löszfal állapotát, és megállapítja, mi okozta az omlást.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást. A rendőrség munkavédelmi szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.