Elfogták Arany János salgótarjáni szobrának tolvajait

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette a rendőrség azokat a fiatalokat, akik a gyanú szerint elloptak egy Arany János-szobrot, és autókat is feltörtek. A banda egyik tagja felnőttkorú, a másik kettő fiatalkorú: mindhármuk ellen eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Elfogták azt a 16 éves fiút és két társát, akik ellopták Arany János költő bronz fejszobrát májusban egy salgótarjáni iskola elől - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn. A gyanúsítottakról kiderült, hogy gépkocsikat is feltörtek a városban.

A fiatalkorú elkövető 16 és 20 éves társával május 7-ére virradóra lopta el a salgótarjáni iskola névadóját ábrázoló szobrot, majd mivel azt nem tudták leadni az átvevőhelyen, feldarabolták, és szeméttelepeken szétszórták - közölte Dankóné Nagy Éva, hozzátéve: az elkövetők ezzel mintegy félmillió forintos kárt okoztak.

A rendőrség adatai szerint a két fiú júniustól szeptember végéig feltört hét, utcán parkoló autót, ezekből autórádiókat, pénztárcát, iratokat és különböző értékeket tulajdonítottak el, a sértetteknek esetenként több tízezer forintos kárt okoztak. Egy alkalommal el is vittek egy feltört gépkocsit, ezt megrongált állapotban találta meg később a rendőrség.

A felnőttkorú férfi ellen lopás, míg a fiatalkorúak ellen többrendbeli lopás, jármű önkényes elvétele és okirattal való visszaélés bűncselekmények miatt indítottak büntetőeljárást. Az egyik fiút őrizetbe vették, mert vele szemben más ügyben ügyészségi büntetőeljárás zajlik.