Egymilliót fizettek a pénzügyminiszterek bivalybőr táskájáért

Vágólapra másolva!
Elkelt a korábbi pénzügyminiszterek táskája, amelyben a költségvetést vitték a házelnöknek. A bivalybőr táskáért 1 millió 4 ezer forintot fizetett vevője egy aukciós oldalon.
Vágólapra másolva!

1 millió 4 ezer forintért vehette meg csütörtökön délután egy licitáló a korábbi pénzügyminiszterek költségvetési táskáját a Vatera aukciós oldalon - írja a Bors. A lap szerint a licitáló csak ezért a táskáért jelentkezett be tegnap a Vaterára.

A vízibivaly bőréből készült táskát százezer forintos kikiáltási áron a Nemzetgazdasági Minisztérium bocsátotta internetes árverésre október 28-án. A táskát még Szili Katalin ajándékozta a pénzügyminiszternek 2004-ben, azóta az aktuális miniszter minden évben ebben vitte át a költségvetést a parlamentbe.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azt mondta, azért is szabadulnak meg a táskától, mert így is szeretnének elhatárolódni az előző kormányok költségvetéseitől, amelyek szerintük hamis számokon alapultak. A minisztérium tervei szerint az árverésből befolyt pénzből a vörösiszap-katasztrófa károsultjait fogják támogatni, a bevételt a Magyar Kármentő Alapba fogják átutalni.