Nevet változtatott egy korábbi móri vádlott

Vágólapra másolva!
Megváltoztatta a nevét Hajdú László, akit korábban a móri gyilkossággal vádoltak meg. A férfi Kovácsra változtatta vezetéknevét - derült ki perének keddi másodfokú tárgyalásán, ahol több fegyveres rablásért rá kirótt, 17 éves börtönbüntetésről szóló ítéletet vizsgálják felül.
Vágólapra másolva!

Kovácsra változtatta nevét a móri bankrablás ügyében korábban megvádolt, majd felmentett Hajdú László - hangzott el a férfi megismételt másodfokú büntetőperében, a Fővárosi Ítélőtáblán kedden. A nyolc éve fogva tartott, ám más rablások miatt nem jogerősen 15 évre, majd a hatályon kívül helyezést követő megismételt eljárásban 17 évre ítélt Hajdú másodfokú büntetőpere iratismertetéssel kezdődött el, a perbeszédekre várhatóan a következő, december 2-i tárgyaláson kerülhet sor.

A nyolc és fél évvel ezelőtti, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás különböző büntetőeljárásai a közeljövőben lezárulhatnak: a jelenlegi vádlott, Weiszdorn Róbert ügyében decemberben hirdethet jogerős ítéletet a tábla, januárban pedig várhatóan sor kerülhet erre az ügyben korábban megvádolt Hajdú és Kaiser Ede elleni perekben is.

Kaisert első, majd másodfokon jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélték a móri nyolcas gyilkosság miatt, de időközben kiderült, hogy nem ő az elkövető. A jelenleg is fogva tartott Kaiser Ede másodfokú perújítási eljárása várhatóan decemberben kezdődik, és januárban megszülethet a jogerős döntés.