Dacol a médiatörvény elleni kritikákkal a kormány

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök szóvivője szerint semmilyen módon nem merült fel a kormányban, hogy megváltoztassák a médiatörvényt, ami a kormánytagok szerint "ízig-vérig" európai jogszabály. A kormány kommunikációs államtitkára kedden még azt mondta, elképzelhető, hogy módosítanak a törvényen.
Vágólapra másolva!

Semmilyen módon nem merült fel a kormány hét eleji ülésén a médiatörvény megváltoztatásának szükségessége; a kabinet tagjai megerősítették, hogy egy "ízig-vérig" európai jogszabályról van szó - jelentette ki a miniszterelnök szóvivője szerdán Budapesten.

A kormány kommunikációs államtitkára, Kovács Zoltán kedden az RTL Klubnak még azt nyilatkozta, nyitva hagyták annak a lehetőségét, hogy "ezen a törvényen is lehessen változtatni", ha olyan érdekeket és értékeket sért, amelyek "mindannyiunk értékei".

Szijjártó Péter szerint azzal, hogy lefordították angolra, új időszámítás kezdődik a médiatörvény szempontjából, mert ez lehetőséget ad arra, hogy mindenki megismerje a jogszabályt. A médiatörvényt elfogadása óta sok külföldi kritika érte. Szijjártó szerint ha a szöveg ismeretében is lesznek konkrét kérdések, állnak rendelkezésre.

A lefordított törvényt a kormány többek között az Európai Bizottságnak és az EBESZ médiafelelősének küldte el. A fordításból kimaradt a törvény néhány paragrafusa, de a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ígérete szerint hamarosan ezeket is lefordíttatják.