Draskovics: Nem hallgattak ki a Paksi Atomerőmű ügye miatt

Vágólapra másolva!
A volt pénzügyminisztert, Draskovics Tibort állítása szerint nem hallgatták ki egy, a Paksi Atomerőmű által kötött szerződés ügyében. A Nemzeti Nyomozó Iroda azt vizsgálja: értéktelen tanulmányért fizetett-e ki három éve az erőmű 48 millió forintot.
Vágólapra másolva!

Nem hallgatták ki tanúként állítása szerint egy, a paksi atomerőmű által kötött szerződés miatt Draskovics Tibort. A volt pénzügyminiszter kedden az [origo]-nak telefonon megerősítette az Index.hu hírportálnak mondott szavait, de többet nem volt hajlandó elárulni az ügyről.

A Paksi Atomerőmű a reaktorbővítés lehetőségeiről rendelt meg tanulmányt 2008-ban az Esplanade Hungary Tanácsadó Kft.-től - hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában hétfőn. A gyanú szerint a dokumentumot, amiért az atomerőmű 48 millió forintot fizetett ki, részben korábbi, a Magyar Tudományos Akadémia és a Központi Fizikai Kutató Intézet munkatársai által készített anyagokból ollózták össze.

Az ügyben július elsején különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsították meg Molnár Lászlót, a Paksi Atomerőmű vezérigazgató-helyettesét, aki 2008 februárjában aláírta a megbízási szerződést, és igazolta a teljesítést. A megbízás aláírása idején Draskovics Tibor a tulajdonos Magyar Villamos Művek (MVM) igazgatóságának elnöke. Az MTI hétfői híre szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda az MVM további tíz szerződését is vizsgálja, az MTI akkor azt írta, hogy Karl Imre volt szocialista országgyűlési képviselőt is tanúként hallgatta meg az ügyben az ügyészség.