Felmentették a Kaiser Edének alibit igazoló családot

Vágólapra másolva!
A bíróság szerint nem volt indítéka a családnak arra, hogy hamis alibit igazoljon a móri mészárlással megvádolt Kaisernek. Az ügy másodfokon folytatódik.
Vágólapra másolva!

Első fokon felmentette hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a családot, amelynek tagjait az ügyészség azzal vádolta, hogy hamisan tanúskodtak, amikor Kaiser Edének alibit igazoltak a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás idejére. A bíróság álláspontja szerint a család tagjainak nem volt indítékuk, hogy hamisan tanúskodjanak Kaiser Ede érdekében, ezért bűncselekmény elkövetésének hiányában mentette őket fel. Az eljáró bíró kifejtette: a vádlottak - annak ellenére, hogy vallomásukat többször pontosították - mindvégig azt állították, hogy látták Kaiser Edét Budapesten, azaz a bankrablás időpontjában nem volt Móron. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezést nyújtott be a vádlottak bűnösségének megállapítása érdekében.

Kaiser Edét januárban 16 év börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla rablások és más bűncselekmények miatt. Ezzel lezárult a férfi perújítási eljárása, így jogerőssé vált, hogy nem ő az egyik móri mészáros.

A 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében 2004 decemberében még Kaiser Edét mondta ki bűnösnek a Fővárosi Bíróság, majd a Fővárosi Ítélőtábla 2005-ben tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki rá. Kaiser két és fél éve töltötte a kiszabott büntetést, amikor 2008 áprilisában perújítást rendeltek el, miután az újabb bizonyítékok szerint mégsem ő követte el a móri bűncselekményt. A móri ügy elkövetésével Weiszdorn Róbertet és az előzetes letartóztatásban, 2007 júliusában öngyilkosságot elkövető társát, Nagy Lászlót gyanúsították meg.