Médiatanács: Az új pályázatok kiírásáig tovább működhetnek a rádiók

Vágólapra másolva!
Az újabb pályázatok kiírásáig a rádiók folytathatják az adást a megadott frekvencián, ugyanis lehetőségük van a hosszabbításra - közölte Kiricsi Karola, a Médiatanács szóvivője. Ennek egyetlen feltétele, hogy ne legyen díjtartozása az adott rádiónak. Mintegy ötven adó sorsa bizonytalan.
Vágólapra másolva!

A Médiatanács biztosítja, hogy a rádiók folytathassák a sugárzást a megadott frekvencián, amíg nem írnak ki újabb pályázatokat - közölte Kiricsi Karola szóvivő kedden, a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

A Médiatanács heti öt-tíz frekvenciát bírál el és azért, hogy "ne legyen semmiféleképpen sem olyan eset, hogy valamilyen rádiónak el kell hallgatnia", folyamatos lehetőségük van a rádióknak többször hatvan napra meghosszabbítani a sugárzást - tette hozzá a szóvivő. Kiricsi szerint ennek egyetlen feltétele, hogy ne legyen díjtartozása az adott rádiónak.

A Népszabadság hétfői számában arról számolt be, hogy mintegy ötven rádióadó sorsa bizonytalan, részben tartozások, részben lejáró frekvenciaengedélyek miatt. A Sztár FM engedélye például január 30-án jár le a 102,1 MHz-re.