Gergényi Péter ügyvédje szerint valótlan az az irat, mely azt sugallja, hogy a volt rendőrkapitány utasítására tusolták el a rendőrök Juszt László gyorshajtási ügyét.

Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen Gergényi Péter egykori budapesti rendőrfőkapitány nevében ügyvédje okirat-hamisítás és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt az illetékes ügyészségnél.

Gulyás Gábor ügyvéd elmondta, hogy a feljelentés alapja egy a médiában is bemutatott, és a BRFK által egy újságíró ügyében kiállított "valótlan irat", amelyen az olvasható, hogy "Gergényi úr utasítására". Ezzel az ismeretlen tettes visszaélt a nyugalmazott rendőr vezérőrnagy nevével, az ügyvéd álláspontja szerint.

A Fővárosi Bíróságon február 21-én tartott tárgyaláson két, hivatali visszaéléssel vádolt rendőrtiszt azzal védekezett, hogy az elöljárók parancsára szüntetett meg 2004-2005-ben elkövetett közlekedési szabálysértés miatt indított ügyeket.

A vádlottak által csatolt, és a tárgyaláson bemutatott iratok között volt Juszt Lászlóé, amelyen kézzel írva az szerepel, "Gergényi kérése" (Gergényi 2003-2007 között volt budapesti rendőrfőkapitány). Juszt László erre úgy reagált, hogy ő ilyet nem kért, ráadásul 1989 óta nincs is a nevén személygépkocsi.