Orbán szerint csak a Fidesz képes az ország problémáinak megoldására

Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP keddi évértékelő frakcióülésen Orbán Viktor azt mondta, hogy az elmúlt egy évben bebizonyosodott: csak a pártszövetség képes az ország problémáinak megoldására.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor szerint az elmúlt egy évben kiderült és bebizonyosodott, hogy a Fidesz és a KDNP szövetsége az egyetlen pártszövetség, amely képes az ország problémáinak megoldására. A kormányfő ezt a Fidesz-KDNP keddi évértékelő frakcióülésén mondta szóvivőjének tájékoztatása szerint.

Szijjártó Péter a tanácskozás után újságírók előtt kifejtette: a kormányfő azzal "biztatta" a képviselőket, hogy a következő fél évben legalább olyan intenzív munka vár rájuk - például a sarkalatos törvények, az új választási rendszer és a gazdasági stabilitást célzó javaslatok megalkotása miatt -, mint azt az elmúlt egy évben megtapasztalták.

Az elmúlt egy év legfontosabb fejleménye az volt, hogy az ország a saját lábára tudott állni a megfeszített kormányzati intézkedéseknek és parlamenti munkának köszönhetően - idézte a kormányfő szavait Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy mindemellett sikerült olyan gazdasági átalakításokat végrehajtani, amelyek visszaadták a munka tisztességét.

Orbán Viktor külön kiemelte az arányos adórendszert, amely a családokat és a gyermekvállalást támogató elemeket is tartalmaz.

"Kifejezetten sikerült jövőt nyitni" - összegezte a kormányoldal lépéseit Orbán Viktor, példaként említve az államadósság visszaszorítását, a nemzeti ipar újjáélesztése érdekében való intézkedéseket.

Lázár is erőltetett menetről beszél

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint december közepéig egy igen erőltetett, továbbra is kellő határozottságot és felkészültséget igénylő törvényhozási szakasz vár a képviselőkre.

Lázár János keddi budapesti sajtótájékoztatóján, az évértékelő frakcióülés után elmondta: szeptember 7-től 9-ig háromnapos frakcióülést tart majd a Fidesz-KDNP, amellyel összefüggésben Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök kezdeményezte, hogy a képviselőcsoport tárgyaljon akkor egyebek mellett az igazságszolgáltatás átalakításáról, az új választójogi törvényről, az oktatás, az egészségügy és a közösségi közlekedés átalakításáról, valamint egy földtörvénycsomag megalkotásáról is. Ebből következik az erőltetett törvényhozási munka - tette hozzá.

Az önálló képviselői indítványok számára utalva a frakcióvezető hangsúlyozta: az, hogy egy parlamenti képviselő egyéni indítványt terjeszt az országház elé, nem gyengíti, hanem erősíti a parlamenti demokráciát.