Tizenegy évet kapott egy gyermekeivel fajtalankodó kecskeméti férfi

Vágólapra másolva!
Feleségét verte, egyik fiával és lányával pedig fajtalankodott egy büntetett előéletű kecskeméti férfi, akit nem jogerősen 11 év börtönre ítélt szerdán a bíróság.
Vágólapra másolva!

Szemérem elleni erőszak, kiskorú veszélyeztetése, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nem jogerősen 11 év fegyházbüntetésre ítélt a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szerdán egy kecskeméti férfit. A 37 éves, büntetett előéletű vádlott az egyik fiával és lányával fajtalankodott, feleségét több alkalommal megverte, veszélyeztette mindhárom gyermekének testi, szellemi és erkölcsi fejlődését - indokolta az ítéletet a bíró. A bíróság a férfi szülői felügyeleti jogát megszüntette.

A vádlott a vádirat szerint 2009 nyarától rendszeresen italozott, és ilyen állapotban agresszív magatartást tanúsított a feleségével, valamint a házasságukból született három gyermekével szemben, időnként bántalmazta is őket. A vádlott 2010. szeptember 17-én lakásukban több alkalommal hasba rúgta a feleségét, majd ököllel arcon is ütötte, a nő súlyos sérüléseket szenvedett, eltört az orrcsontja. A bíróság szerint a szakértők vizsgálata és a kiskorú gyermekek meghallgatása alapján bizonyított, hogy a férfi a kislányával több alkalommal fajtalankodott, valamint az, hogy a fiával is fajtalankodott. A férfi a gyermekeit azzal fenyegette, hogy ha szólni mernek bárkinek, megveri és intézetbe viszi őket.

A nyolc általánost végzett férfi a bíróság előtt nem tett vallomást. A nyomozati szakaszban tett vallomásában elismerte, hogy két alkalommal hasba rúgta a feleségét, majd ököllel arcon ütötte, ennek következtében az asszony nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A vádlott tagadta, hogy fiával vagy a lányával fajtalankodott volna. A Kecskeméti Városi Bíróság a felek házasságát korábban felbontotta, a három gyereket az édesanyánál helyezte el. A vádlott büntetése négyötöd részének letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért, a szemérem elleni erőszak vonatkozásában felmentésért nyújt be fellebbezést. A bíróság fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását.