Azonosították a soroksári lövöldözőt

bűnögy lövöldözés, rendőri helyszínelés, M5-ös autópálya, bevásárlóközpont, benzinkút
Vágólapra másolva!
Azonosította a rendőrség azt a férfit, aki szombat este lövéseket adott le egy soroksári benzinkútnál - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Police.hu-n. Országos elfogatóparancsot bocsátottak ki a 36 éves Cs. László János budapesti lakos ellen.
Vágólapra másolva!

Szombat este 8 óra körül az M5-ös autópálya melletti egyik bevásárlóközpont (a soroksári Auchan) benzinkútjánál a bevásárlóközpont biztonsági szolgálatának munkatársai gyanúsnak ítéltek egy autót, és ellenőrizni szerették volna, de az megpróbált elmenekülni a helyszínről. Amikor fel akarták tartóztatni, a kocsiból több lövést adtak le a biztonságiak autójára. Személyi sérülés nem történt.

A menekülőnek sikerült elhajtania, időközben a biztonsági szolgálat munkatársai riasztották a rendőrséget, mely forró nyomon üldözni kezdte a kocsit.

A BRFK visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözi Cs. László Jánost. A BRFK kéri, hogy aki a férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107 vagy 112 telefonszámok valamelyikén. A rendőrség a közleményben azt is kéri, hogy aki látja, ne próbálja meg feltartóztatni, hanem haladéktalanul értesítse a rendőrséget.