Egy gyáli családi ház három falát kidöntötte egy gázrobbanás

2011.12.25. 20:11

Gázrobbanás miatt kidőlt egy gyáli családi ház három fala, az építmény életveszélyessé vélt. Egy ember életveszélyesen, ketten könnyebben megsérültek.

Gázrobbanás történt vasárnap délután egy családi házban Gyálon. A detonáció következtében egy férfi súlyos, életveszélyes, egy nő és egy gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett - közölte Kisdi Máté, a fővárosi tűzoltóság szóvivője.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

A robbanás akkora erejű volt, hogy a ház három oldala kidőlt, és súlyosan megrongálódott a tetőszerkezet, valamint a födém is - mondta el a szóvivő. A 75 négyzetméteres régi építésű család házból csak a belső falak maradtak meg, az épület életveszélyessé vált. A romos házból a gyáli tűzoltók két gázpalackot hoztak ki - tette hozzá Kisdi Máté.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese közölte, az életveszélyesen megsérült férfit és a könnyebb sérüléseket szenvedett nőt az István kórház égési osztályára szállították, egy szintén könnyebben megsérült nyolcéves gyermeket pedig megfigyelésre a Péterfy Sándor utcai kórházba vittek.