Vágólapra másolva!
Megbeszélést tartottak Magyarországról az amerikai külügyminisztériumban. A találkozóra hazarendelték a budapesti amerikai nagykövetet, Magyarország washingtoni nagykövetét azonban nem hívták meg - értesült a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet értesülése szerint megbeszélést tartottak Magyarországról az amerikai külügyminisztériumban. A napilap szerdai számában arról ír, hogy a tanácskozásra múlt csütörtökön hazarendelték Budapestről Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövetet, viszont Szapáry Györgyöt, Magyarország washingtoni nagykövetét nem hívták meg.

A megbeszélésen jelen volt Thomas Melia, az amerikai külügyi tárca emberi jogokért felelős helyettes államtitkára és Charles Gati politológus is, a napilap meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írja, hogy ők kifejezetten negatív véleményt fejtettek ki Magyarországról.

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségén a Magyar Nemzet érdeklődésére megerősítették, hogy Eleni Tsakopoulos Kounalakis részt vett a tanácskozáson, további részletekről azonban nem nyilatkoztak.