A Viszkis nem szeretne reklámarc lenni

Ambrus Attila, a Viszkis néven elhíresült rabló áll a Magyar Távirati Iroda épületében, ahol egy nyilatkozatot adott át, melynek értelmében hamarosan készen áll majd egy nyilvános szereplésre - ellenérték nélkül
Vágólapra másolva!
A szabadulása utáni először adott interjút Ambrus Attila. A Viszkis néven elhíresült rabló 13 évnyi raboskodás után január 31-én került feltételesen szabadlábra. Az RTL Klub Fókusz című műsorának adott interjújában elmondta: meglepte, milyen barátságosan fogadták az emberek, reklámarc nem szeretne lenni, és azon dolgozik, hogy sikerüljön tartós párkapcsolatot kialakítania.
Vágólapra másolva!

"Tizenhárom évet és két hetet töltöttem bent, ebből volt némi szabadság, amíg szökésben voltam, de az is egyfajta fogság volt" - mondta az RTL Klub Fókusz című műsorában Ambrus Attila. Arra a kérdésre, hogy álmodott-e a börtönben arról, milyen lesz majd a szabadulása, azt felelte: nem tudta elképzelni, hogy mi várhat rá. "Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz, de úgy gondoltam: van annyi erő bennem, hogy a nehézségeket abszolváljam".

A kedves és barátságos fogadtatás meglepte a Viszkist, aki a riporternek elmesélte, hogy teljesen megdöbbent, mikor a metróba lefelé menet a jegyellenőr úgy fogott kezet vele, hogy "ismerem az apádat". "Jó érzés, hogy ilyen közvetlen és emberi reakciókkal szembesültem, nem érzem azt, hogy az emberek a hátuk közepére kívánnak" - fogalmazott.

Ambrus reagált arra a felvetésre is, hogy sok cég szívesen látná terméke reklámarcaként. "Én bűnöző voltam, engem ne használjanak reklámarcnak, vannak nálam erre sokkal alkalmasabbak: elismert művészek vagy sportolók" - mondta a Fókusznak. Azt azonban hozzátette, hogy ha beindulna a keramikus-pályafutása, és a jövőben kiállítást rendezhetne, örülne neki, ha ez visszhangot kapna a hazai sajtóban.

A nőkről és a párkapcsolatokról azt mondta, börtönbe kerülése előtt a nők többsége nem azért járt vele, mert jóképű férfi, hanem mert vastag volt a pénztárcája. "A nők mindig is fontosak voltak, most azon a projekten dolgozom, hogy találjak valakit, akivel tartós, komoly kapcsolatot tudok kialakítani. Szeretnék egy-két gyereket is majd" - mondta a riporternek.

Tizenhárom év után, a múlt héten szabadult a sátoraljaújhelyi börtönből Ambrus Attila, a kilencvenes évek legismertebb sorozatrablója, aki harminc pénzintézetet rabolt ki hat év alatt, miközben többször is bohócot csinált a rendőrségből. A Viszkist egyesek durva és féktelen bankrablónak, mások ünnepelt hősnek tartották. Miközben a rabolt pénzből egzotikus tengerpartokon múlatta az időt, könyveket és dalokat írtak, koktélt neveztek el róla. A börtönben viszont leérettségizett, diplomát szerzett, és tiszta lappal akar kezdeni.