Szitkozódó jobbikosok zavarták el Schiffer Andrást Vecsésről

Vágólapra másolva!
Rátámadtak Schiffer Andrásra és az LMP ceglédi önkormányzati képviselőjére szerdán egy Vecsésen rendezett köztéri fogadóórán - mondta az LMP-s képviselő. A politikus állítása szerint a támadók a Jobbik aktivistái voltak, akik körbevették őt, és megrugdosták a mellette lévő pultot. A politikus nem jelenti fel támadóit, mert politikai ügynek tartja a támadást. A Jobbik szerint nem történt atrocitás, a párt szerint Schifferék egy vita végén kifogytak az érvekből, ezért mentek haza.
Vágólapra másolva!

"12-15 jobbikos aktivista körbevett minket, és elkezdte rugdosni a kitelepülőpultunkat" - mondta az [origo]-nak Schiffer András LMP-s képviselő, aki szerdán Vecsésen tartott volna köztéri fogadóórát Földi Áronnal, pártjuk ceglédi önkormányzati képviselőjével. A parlamenti képviselő szerint támadóik, akik feltehetően ittasak voltak, megfenyegették őket, hogy "nemzetietlenek vagyunk, és húzzunk el Vecsésről, mert itt nincs semmi keresnivalónk".

Schiffer közölte: jobbnak látták elkerülni a konfliktust, és mivel ilyen körülmények között "a békés vecsési polgárok sem tudtak volna részt venni a fogadóórán", Földi Áronnal együtt távoztak a helyszínről. Arra a kérdésre, honnan tudta, hogy a támadók a Jobbik aktivistái, Schiffer András azt felelte: "ez a szavaikból is kiderült, de emellett még egy jobbikos pártzászlót is magukkal hoztak és elővettek".

Az LMP-s politikus azt mondta, nem tesz feljelentést, mert szerinte az eset sokkal inkább politikai, mint rendőrségi ügynek számít. A politikus sajnálja hogy nem tudtak találkozni a polgárokkal, de mint fogalmazott "minden fenyegetés ellenére" visszatérnek később Vecsésre.

A Jobbik szerint nem történt atrocitás

Később a Jobbik vecsési elnöke, Szabót Attila sajtóközleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amely szerint semmiféle atrocitásra nem került sor Vecsésen jobbikosok és Schiffer András között. A közlemény szerint a Jobbik vecsési alapszervezete megteszi a jogi lépéseket, amennyiben Schiffer András nem vonja vissza valótlan vádjait.

"A Lehet Más a Politika fogadóórája már javában zajlott, ám teljes érdektelenségbe fulladt, hiszen egyetlen érdeklődő sem volt kíváncsi Schiffer Andrásra és társára. Mindaddig, amíg néhány jobbikos el nem kezdett velük politikai kérdésekről beszélgetni. Ennek végén Schiffer Andrásék kifogytak az érvekből, összecsomagoltak és távoztak. Az LMP-sek pultjához nem nyúlt hozzá senki egy ujjal sem, a fizikai fenyegetés és az ittasság feltételezése rágalom, így ezek terjesztésének jogi következményei lesznek" - állítja a közlemény.