Vágólapra másolva!
Az ORFK azt akarja kideríteni, hogy a rendőrök mulasztottak-e a tragédia éjszakáján - írja a Magyar Nemzet. A West Balkán-ügy ítéletének indoklásában elhangzott, hogy az ügyeletesek nem siettek a rendőrségre telefonáló fiatalok segítségére.
Vágólapra másolva!

Belső vizsgálatot rendelt el Hatala József országos rendőrfőkapitány annak tisztázására, hogy mulasztottak-e azok a rendőrök, akik a tavaly januárban a West Balkánban bekövetkezett, három halálos áldozatot követelő tragédia idején teljesítettek telefonügyeletes szolgálatot - írja a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet, hogy Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő vasárnap feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a legfőbb ügyésznél, miután a West Balkán-ügy ítéletének indoklásában elhangzott: a rendőrséget több, a végzetes eseményen részt vett fiatal hívta telefonon a tragédia idején, de az ügyeletesek nem siettek a segítségükre, csak flegma válaszokat adtak, és elszabotálták az intézkedést.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Magyar Nemzettel közölte: nem várják meg a Legfőbb Ügyészség intézkedését az ügyben, hanem belső vizsgálattal igyekeznek kideríteni, mulasztottak-e a rendőrök a tragédia éjszakáján.

A lapnak a Legfőbb Ügyészség szóvivője, Széplaki Nagy Gábor elmondta: Morvai Krisztina feljelentéséről csak a politikus közleményéből értesültek, annak hivatalos kézhezvétele után kijelölik a vizsgálatot lefolytató ügyészi szervet.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a tömegbaleset után indított, majd rekordidő, két hét alatt lezárt nyomozáskor a hatóságok nem vizsgálták meg az említett hangfelvételeket, így nem derülhetett ki az ügyeletesek szerepe a történtekben. A lap úgy tudja, hogy a rendőrségnek nem csak a térfigyelő kamerák alapján lehettek információi a Nyugati téren gyülekező, hangoskodó tömegről: a tragédia előtt járőrök voltak a helyszínen, a beengedőkapuknál, de nem láttak okot az intézkedésre, ezért távoztak.