Szerelemféltés miatt ölhetett a rendőr

Vágólapra másolva!
Egy halott és egy életveszélyesen megsérült rendőrt találtak egy szigetszentmiklósi lakótelepi ház 4. emeletén. A nyomozó a gyanú szerint leszúrta a rendőrnőt, a férfit a mentők vitték el. Pintér Sándor szerint a rendőrök helytelenül cselekedtek.
Vágólapra másolva!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Halálra késelt péntekre virradó éjjel a szigetszentmiklósi rendőrkapitányság egyik rendőre egy ugyancsak a kapitányság állományába tartozó rendőrnőt Szigetszentmiklóson. Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője úgy tudja, a bűncselekmény hátterében kapcsolati dráma áll.

A 36 éves férfi és a 35 éves nő néhány éve vált el a szomszédok szerint, a férfi elköltözött. A szomszédok helyszíni tudósítónknak azt mondták: a férfi és a nő a válás után is jóban voltak, soha nem látták őket veszekedni. A férfi a válás után is gyakori vendég volt a háznál. A szomszédok mosolygós házaspárként írták le őket, múlt héten kifejezetten jókedvűen érkeztek meg korábbi otthonukba. Az egyik szomszéd úgy tudja, a pár közös, nyolc év körüli gyereke a férfival élt. Kállai nem tudta megerősíteni, hogy a párnak lett volna közös gyereke, sőt, arról sem tudott, hogy a férfi és a nő korábban együttélt volna.

Az ügyészségi szóvivő úgy tudja, hogy éjszaka találkozott a nő és a férfi, vélhetően egyikük helyre akarta állítani a kapcsolatukat. A nővel sok késszúrással végzett a férfi, majd maga ellen fordította a kést, és többször a mellkasába szúrta. A nyomozók az elkövetés módja alapján azt feltételezik, hogy indulatból történt a gyilkosság. Az elsődleges adatok szerint harmadik személy nem volt jelen a nő lakásában.

Az életveszélyes állapotban lévő férfit a Merényi Kórházba szállították. A szóvivő tájékoztatása szerint a 36 éves férfi állapota jelenleg stabil. Ellene az ügyészség eljárást indított.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A tragédia helyszíne, a negyedik emeleti lakás

Pintér Sándor belügyminiszter még a délután folyamán pontos információkat vár a szigetszentmiklósi rendőrgyilkosság helyszínéről. A belügyminiszter péntek délelőtt rendőröknek adott át önkormányzati tulajdonú lakásokat Budapesten. A sajtótájékoztatón a gyilkossággal kapcsolatban azt mondta: "valószínűleg magánéleti problémára keresték így a megoldást, ami nagyon helytelen". Mint hozzátette, nagyon bízik abban, hogy még délután pontos információkat kapnak a helyszínről és talán kihallgatható állapotba kerül az ügy életben maradt sérültje is.