Elmeorvos vizsgálja Bándy Kata gyilkosát

Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy csak jövő ősszel áll bíróság elé P. László, függetlenül attól, hogy beismerte Bándy Kata megölését. P.-t több szakértő, köztük elmeorvos is vizsgálja.
Vágólapra másolva!

Dacára a gyanúsított, P. László beismerő vallomásának és a rendőrség rendelkezésére álló további bizonyítékoknak, a Bama.hu szerint nem kizárt, hogy a Bándy Kata meggyilkolásával kapcsolatos nyomozás még hónapokat is igénybe vehet.

A Bama.hu szerint a gyanúsított elmeorvosi vizsgálatát is kezdeményezték a rendőrök, valamint a végleges orvos szakértői állásfoglalásokra is várni kell. Mindemellett a vádlott és kirendelt védője is tehet olyan indítványokat, amelyek alapján további szakértők bevonására is szükség lehet. Minderre tekintettel szinte bizonyosra vehető, hogy idén nem ér véget a vizsgálódás.

A nyomozás lezárása után a rendőrség minden bizonnyal vádemelési javaslatot tesz az ügyészségnek, s ha a vádhatóság azzal egyetért, vádat emel a gyanúsított ellen. Ezt követően kezdődik a bírósági szakasz, az első tárgyalásra várhatóan 2013 első felében kerülhet sor, de az sem kizárt, hogy csak jövő ősszel áll először a bíróság elé P. László - írja a Bama.hu.