Nincs új igazgatója a szigetszentmiklósi iskolának

Vágólapra másolva!
Eredménytelen a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium igazgatói posztjára kiírt pályázat. A minisztérium szerint azért, mert a jelöltnek nincsen megfelelő végzettsége. A szülők tiltakozása ellenére kinevezett igazgató megbizatása a  hónap végén lejár.
Vágólapra másolva!

Eredménytelenül zárult a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium igazgatói posztjára kiírt megismételt pályázat is - erősítette meg Czita Zoltán, az egyik pályázó, az intézmény tavasszal leváltott vezetője pénteken az MTI-nek. A gimnázium ügye áprilisban vált országosan ismertté, amikor tanárok, szülők tiltakoztak az ottani vezetőcsere ellen.

A Magyar Narancs online kiadását az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken arról tájékoztatta: ismét sikertelen lett a szigetszentmiklósi gimnázium igazgatói pályázata, miután a "három pályázó közül egy a pályázatát visszavonta, kettő pedig nem rendelkezik az előírt végzettséggel. A pályázati eljárást újra le kell folytatni, és annak eredményes befejezéséig, de legfeljebb egy évig a szervezeti és működési szabályzatban meghatározott helyettesítés rendjében foglaltak szerint kell elláttatni a vezetői feladatokat" - olvasható a honlapon.

Czita Zoltán az MTI érdeklődésére elmondta: a megismételt pályázat elbírálásának határideje pénteken járt le, ő délután a jelenlegi megbízott igazgatótól, Mede Norberttől értesült arról, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egyiküket sem nevezte ki (a harmadik pályázó visszalépett).

Egyik jelöltnek sincs megfelelő végzettsége

Az előző pályázat is sikertelenül zárult (azt formai hibákra hivatkozva érvénytelenítették), majd a fenntartó a tanári kar egyik tagját, Mede Norbertet bízta meg április 3-án a vezetői teendők ellátásával, leváltva Czitát, a korábbi igazgatót. A tanárok nagy része és a szülők számos módon tiltakoztak a csere ellen.

Az előírt végzettség hiányáról a volt igazgató azt mondta: sem neki, sem Medének nincs meg a 2010 óta kötelezően előírt közoktatás-vezetői szakvizsgája, mindketten a kétéves képzés felénél tartanak. A jelenlegi vezető, Mede Norbert megbízatása július végén lejár.

Mede Norbert kinevezése miatt április 4-én huszonhárom tanár átmenetileg lemondott osztályfőnöki és munkaközösség vezetői megbízatásáról, majd a diákok és a szülők egy részével közös tüntetésen fejezték ki tiltakozásukat a Pest Megye Intézményfenntartó Központ döntése ellen. A megyei intézményfenntartó aznapi közleménye szerint Mede Norbert megbízása jogszerű és szakmailag megalapozott volt. Erről bővebben itt olvashat, az iskolaigazgatói pályázatok tömeges visszavonásáról pedig itt.