132 ezer forintba kerül Gyurcsány akciója

Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba éhségsztrájkja a Kossuth téren, Demokratikus Koalíció
Vágólapra másolva!
Az éhségsztrájkoló volt miniszterelnök a társaival együtt 64 négyzetméteres területre kapott engedélyt, és mivel sátrakat is állítottak, a használati díj 104 ezer forint plusz áfa.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság információi szerint 132 ezer forintot kellett fizetnie Gyurcsány Ferenc volt kormányfőnek, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének és párttársainak a Kossuth tér általuk használt területéért az éhségsztrájkkal összefüggésben.

A lap keddi számában az Országgyűlés Hivatalának tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy a DK területfoglalási engedélyt kért és kapott a 64 négyzetméteres területre, amelyre - miután felépítményeket is létesítettek - a használati díj 104 ezer forint plusz áfa.

Az egyhetes éhségsztrájkot - amelyben Gyurcsány Ferenc mellett Molnár Csaba volt kancelláriaminiszter, Niedermüller Péter, a DK elnökségi tagja és Kolber István egykori tárca nélküli miniszter vesz részt - az ellenzéki párt hivatalosan a választási előregisztráció elleni tiltakozásként hirdette meg.

Gyurcsány Ferenc hétfőn az [origo]-nak azt mondta, napokig lavórban fog mosakodni, és a Kossuth-szobor mögötti mobilvécébe jár pisilni.