Kizárták a Jobbikból Lenhardt Balázst

Vágólapra másolva!
A Jobbik szerint mióta Lenhardt Balázs kilépett a frakcióból, nyilatkozataival sérti a párt érdekeit és rontja a választási esélyeiket.
Vágólapra másolva!

A Jobbik etikai és fegyelmi bizottsága kizárta a párt tagjai közül Lenhardt Balázst, mert magatartásával sértette a párt alapszabályát, programját, érdekeit és jó hírnevét, és ezzel rontotta a Jobbik választási esélyeit. A Jobbik etikai bizottsága a szerdai ülésén megvizsgálta, hogyan viselkedett Lenhardt azok után, hogy kilépett a frakcióból, és milyen nyilatkozatokat tett. Meghallgatták őt is, és kifejthette álláspontját a bizottság előtt.

Lenhardt Balázs november elején lépett ki a Jobbik frakciójából. A döntést akkor azzal indokolták, hogy a képviselő és a pártvezetés között megromlott a bizlami viszony, és kibékíthetlen stratégiai nézetkülönbségük van a Jobbik közép- és hosszú távú jövőjéről. Lenhardt Balázs szerint a viszony megromlásában közrejátszott, hogy befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett Szegedi Csanád, a pártból korábban kizárt politikus ellen.

Lenhardt Balázs csütörtökön jelentett be, hogy újabb feljelentést tesz Szegedi Csanád ellen az Európai Csalás Elleni Szervezetnél.