Nyilvános szereplésre készül a Viszkis

2012.02.04. 15:19

A börtönből a múlt héten szabaduló Ambrus Attila még ismerkedik a szabadsággal, de pár napon belül a nyilvánosság elé lép. A Viszkis rabló egyúttal kérte az embereket, támogassák a segélyszervezeteket.

"Szeretném megköszönni a törődő figyelmet és a szimpátiát! Megtiszteltetés számomra a felém irányuló érdeklődés. Szükségem van most néhány napra, hogy megismerjem a megváltozott világot, ehhez kérek türelmet és megértést" - közölte szombaton Ambrus Attila az MTI-nek.

A tizenkét éves börtönbüntetése után január végén szabaduló, Viszkis rablóként ismert Ambrus közleményében jelezte, hamarosan készen áll majd egy nyilvános szereplésre - ellenérték nélkül. A nagy hideg miatt azt kérte, hogy aki tudja, támogassa a hozzá legközelebb lévő segélyszervezetet. 

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A kilencvenes években harminc pénzintézetet kirabló Ambrus többször is bohócot csinált a rendőrségből. A most 44 éves Viszkis az [origo] összeállítása szerint a börtönben megtanult angolul, leérettségizett, és a Dunaújvárosi Főiskolán elvégezte a kommunikáció szakot. Szabadulása után tiszta lappal akar új életet kezdeni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK