Másodszor került életveszélybe a tiszakécskei nő által nevelt csecsemő

Vágólapra másolva!
Öt éve is csecsemőbántalmazás miatt indult nyomozás az ellen a nő ellen, akinek kedden életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a négyhetes fiát Tiszakécskén.
Vágólapra másolva!

Már öt évvel ezelőtt is életveszélybe került annak a nőnek egy másik csecsemője, akit kedden vettek őrizetbe Tiszakécskén, miután négyhetes fiát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba - közölte pénteken a Baon.hu Bács-Kiskun megye híreivel foglalkozó hírportál.

Az újság szerint 2006-ban, Bugacpusztán a most őrizetbe vett K. Henrietta első fia, Levente szenvedett életveszélyes sérüléseket. A rendőrök akkor életveszélyt okozó testi sértés gyanújával indítottak eljárást a szülők ellen, amely nem hozott eredményt. 2006-ban mindkét szülő tagadta, hogy bántották volna a csecsemőt, akit most már apai nagyanyja nevel. A kisfiú koponyájában, akkor vérgyülemet találtak, és a szülők ellen annak ellenére szüntették meg az eljárást, hogy a gyerek kórházi felvétele során elismerték, hogy megrázták a csecsemőt.

K. Henrietta a négyhetes Mátéval kapcsolatban azt mondta, hogy leejtette a gyereket, és ez okozta a négyhetes csecsemő sérüléseit. A gyereket súlyos koponya- és végtagsérülésekkel, valamint életveszélyes belső sérülésekkel szállították kedden a Heim Pál Gyermekkórházba. A két gyerek féltestvérei egymásnak.

A Heim Pál Gyermekkórház csütörtökön adott ki közleményt, amely szerint még mindig életveszélyben van a kedden hozzájuk szállított gyerek. Az [origo] pénteken érdeklődött a gyerek állapota felől a kórháznál, ahol azt mondták, hogy a csecsemő továbbra is életveszélyben van.