Vágólapra másolva!
Szőcs Géza kulturális államtitkár biztos benne, hogy marad, mert a "körülményekhez képest jó munkát végzett", L. Simon László azt mondta, nem kérte fel senki a posztra - írja pénteki számában a Népszava.
Vágólapra másolva!

Szőcs Géza a lap megkeresésére azt mondta, biztos a maradásában, mert azt a munkát, amelyet rábíztak, "a körülményekhez képest jól végezte", és ebben azok is megerősítették, akik székéről döntenek. "Feladatom az volt, hogy azt a minisztériumi döntést, miszerint a kultúra a többi területhez képest nagyobb elvonást is elbír, az elviselhetőség határain belül megvalósítsam" - mondta az államtitkár.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) elnöke, L. Simon László a lap kérdésére, miszerint sajtóértesülések szerint ő lesz Szőcs Géza kulturális államtitkár utóda, azt válaszolta: "Egyelőre nem kért fel senki erre a posztra." Majd hozzátette: "Rengeteg munkám van a kulturális bizottságban és az NKA-nál, erre koncentrálok, ha valami változás áll be, mely az én sorsomat is érinti, bizonyára értesülni fogok róla."

Arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e Balog Zoltánnal, az Emberi Erőforrások Minisztériumára átkeresztelt csúcstárca vezetőjével, igent mondott, de nem állásról beszéltek, hanem a kultúrpolitikai kérdésekről mondta el a véleményét.

Korábban lapunk is úgy értesült, hogy Szőcs Géza menesztése gyakorlatilag biztosra vehető.