Kiszúrt a mozgássérültekkel egy BKV-változtatás

Vágólapra másolva!
Hónapok óta panaszkodnak a mozgássérülteket gondozó Pető Intézetbe járó szülők, hogy egy BKV-s változtatás miatt megnehezedett számukra a közlekedés. A BKV állítólag azt ígérte, hogy májusra rendezi a helyzetet, de ez egyelőre nem történt meg.
Vágólapra másolva!

Januárban módosította a BKV a Széll Kálmán téri közlekedési csomópont forgalmi rendjét, és ennek része volt, hogy a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetét érintő 156-os jelzésű buszjárat végállomását áthelyezték a 149-es buszmegálló helyére. A Népszabadság szerint ez azért jelent problémát, mert a megállót kerekes székekkel és babakocsival nem lehet jól megközelíteni, a végállomást pedig csak komoly akadályokon keresztül lehet elérni.

A lap szerint az utasoknak egy keskeny járdaszigeten kell várakozniuk, amelyen a szélesebb babakocsik és kerekes székek nehezen férnek el. Az intézetet 130-140 szülő keresi fel naponta - emlékeztet a Népszabadság, amely szerint a családok már a változás után néhány nappal jelezték az intézet vezetőinek, hogy megnehezedett számukra a közlekedés.

Az intézet kommunikációs igazgatója, Makk Ádám a lapnak azt mondta, a BKV egyik illetékese megígérte nekik, hogy legkésőbb májusig megoldják a helyzetet. Eddig viszont nem történt semmilyen változás - írja a Népszabadság, amely megkereste a BKV-t, de egyelőre nem kapott választ arra a kérdésre, miért nem intézkedett a vállalat.