Lemondott Gyöngyöspata jegyzője

Vágólapra másolva!
Az MTI-hez eljuttatott közleményben jelentette be lemondását Gyöngyöspata jegyzője. Mátyás István nem indokolta meg a döntését és arra sem válaszolt, hogy külső nyomásra távozik-e.
Vágólapra másolva!

"Békességgel a szívemben érkeztem 2011. március 18-án és így is távozom 2012. július 23-án. Köszönöm a pataiak szeretetét, bizalmát, jó akaratát, segítő szándékát és a feladatot, melyet a Gondviselés számomra rendelt. Isten Áldjon Gyöngyöspata!" - így fogalmazott az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében Mátyás István, Gyöngyöspata jegyzője.

A jegyző ugyanakkor - aki az elmúlt év márciusáben vette át feladatát, vagyis azután, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület járőrözni kezdett a településen - sem a levélben, sem az MTI érdeklődésére nem akarta megindokolni vagy kommentálni döntését.

Mátyás István arra a kérdésre sem válaszolt, hogy szorgalmazta-e valaki a távozását.

A mintegy 2800 lakosú település azután került a figyelem középpontjába, hogy tavaly tavasszal etnikai jellegű feszültség alakult ki a faluban. A községet tavaly július óta Juhász Oszkár jobbikos politikus irányítja, azóta több helyi képviselő lemondott tisztségéről.

A Gyöngyöspatáról, illetve a településen dúló feszültségekről szóló korábbi cikkeinket itt olvashatja.