Vádat emeltek a Magyarlukafán gyilkoló orvvadász ellen

2012.09.11. 17:39

Többek között aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés kísérlete és lopás miatt emeltek vádat a márciusban a baranyai Magyralukafa határában egy embert meggyilkoló egyet pedig súlyosan megsebesítő orvvadász ellen. Az ügyészség szerint a férfi akár életfogytig tartó börtönt is kaphat.

Aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés kísérlete, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés, és lopás miatt emeltek vádat ez ellen a férfi ellen, aki márciusban brutálisan megölt egy természetjárót, egy vadászt pedig súlyosan megsebesített a baranyai Magyarlukafa közelében. Az ügy iratait már továbbították a bíróságnak.

Petréteiné Malomsoki Csilla, a Baranya Megyei Főügyészség helyettes vezetője szerint a 36 éves mozsgói P. Márió akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújtható.

Az eset március 16-án történt. A 44 éves természetjáró és a 23 éves vadász aznap délelőtt vadetetőket ment feltölteni, amikor a földútról megláttak egy fehér terepjárót, az út mellett pedig két megnyúzott szarvastetemet. Gyanították, hogy orvvadásszal van dolguk, ezért a jármű felé vették az irányt, a kocsi pedig hirtelen elindult. Nem sokkal azután, hogy autójukkal követni kezdték, a terepjáró megállt. Miután mindhárman kiszálltak a kocsikból, a vadorzó benyúlt az autójába a csőre töltött pisztolyáért, majd a természetjárót hasba, a menekülni próbáló vadászt pedig hátba lőtte.

A súlyosan sebesült vadásznak még volt annyi ereje, hogy elbújjon a közeli bozótosban. Mivel az elkövető nem találta meg, visszament az első áldozatához. A súlyosan sérült, földön fekvő férfi éppen rendőr ismerősének mondta el mobiltelefonon, hogy mi történt, amikor a gyilkos kést rántott, és hidegvérrel, egyetlen mozdulattal elvágta a torkát.

Az orvvadász ezután a pisztolyt és a kést bedobta a kocsijába, majd elhajtott. A természetjáró a helyszínen meghalt, a vadászt mentőhelikopter szállította kórházba. A férfi életét a Pécsi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján mentették meg.

P. Máriót a Zengő bevetési szolgálat fogta el a közeli Szulimán határában. A gyilkos a kihallgatásán beismerte a bűncselekményt, azt mondta: bánja amit tett, "de már nem lehet visszacsinálni". A tettére értelmes magyarázatot nem adott, a nyomozók azt gyanítják, el akarta hallgattatni az őt lebuktató két férfit.

KAPCSOLÓDÓ CIKK