A motor és az evező is cserbenhagyta a viharba került horgászokat

Vágólapra másolva!
A vízi rendőröknek kellett kimenteniük két budapesti horgászt a Velencei-tóból, miután azok se motorral, se evezővel nem tudtak kivergődni a partra. A szerdai viharban egy vitorlázó is bajba került, őt szintén a hatóságok mentették ki.
Vágólapra másolva!

Két horgászt és egy vitorlázót mentettek a Velencei-tóból a gárdonyi vízi járőrök szerda délután - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A horgászok az után kerültek bajba, hogy a tavon másodfokú viharjelzés lépett érvénybe, de ők nem tudtak kievezni a partra.

A rendőrség szerint a budapesti horgászok csónakjában lemerült a villanymotor, az evezőjük pedig eltörött. A közeledő vihar miatt a horgászok segítséget kértek, a vízi rendőrök pedig a segélykérés után a két férfit és a csónakot is partra vitték.

Nem sokkal ezután egy vitorlázó is bajba került. A nagy hullámzás következtében a 44 éves férfi átesett a vitorlás korlátján, eltört az alkarja, és nem tudta partra irányítani járművét.

A férfit partra vitték, majd a mentők kórházba szállították. A nádasban fennakadt vitorlást másfél órás munkával sikerült partra vontatniuk a vízi rendőröknek.